Uiteraard is het coronavirus ook bij Goodweek thema van de dag en doen wij er alles aan onze werknemers te beschermen en de continuïteit van onze dienstverlening te waarborgen. Dat betekent dat contracten worden aangemaakt, de verwerking van declaraties en het uitbetalen van salarissen gewoon plaatsvinden.
Wij hebben de volgende maatregelen getroffen:
- Medewerkers die ziekteverschijnselen voelen/vertonen moeten thuis blijven.
- Afspraken die geen prioriteit hebben worden uitgesteld.
- Medewerkers van Goodweek werken daar waar mogelijk vanuit huis.
- Bezoek aan ons kantoor proberen wij tot een minimum te beperken.
Wij blijven natuurlijk telefonisch bereikbaar via +31416796220
Wij wensen een ieder die getroffen is door het coronavirus veel sterkte en wensen iedereen veel gezondheid toe. #staysafe
Hoe zit het met loondoorbetaling van mijn flexwerker?
Wij begrijpen dat gezien de huidige situatie er vragen zijn inzake het betalen van loon aan de flexwerker als deze door verplichte bedrijfssluiting of het in quarantaine zijn niet in staat is haar/zijn werkzaamheden te verrichten. Wij van Goodweek willen je dan ook informeren, zodat je weet wat jouw flexwerker in deze situatie kan verwachten. Hieronder drie scenario’s.
Situatie 1 : Medewerker moet op last van de (lokale) overheid in quarantaine, maar is niet ziek.
De flexwerker heeft:
- een overeenkomst met uitzendbeding. Hierbij eindigt de overeenkomst van rechtswege. De werknemer kan immers niet werken.
- een overeenkomst zonder uitzendbeding met uitsluiting van de loondoorbetalingsplicht. Deze overeenkomsten blijven doorlopen. Er dient over de vier wekelijkse periode waarin flexwerker op dit moment werkzaam is 16 uur betaald te worden. Houdt hier dus rekening mee voor de opvolgende 4 wekelijkse periode, wil je de flexwerker aanzeggen.
Op dit moment is er nog geen jurisprudentie gebaseerd op de huidige situatie. Is er echter sprake van loondoorbetaling tijdens quarantaine, komt dit in de meeste gevallen voor risico van de werkgever.
Situatie 2 : Medewerker is in quarantaine en is ziek.
De flexwerker heeft:
- een overeenkomst met uitzendbeding. De werkgever heeft hier een verplichting het loon op de Ziektewetuitkering aan te vullen.
- een overeenkomst zonder uitzendbeding. De flexwerker heeft recht op doorbetaling van het loon bij ziekte.
Situatie 3 : Opdrachtgever geeft te kennen werknemers thuis te laten op last van de (lokale) overheid
De flexwerker heeft:
- een overeenkomst met uitzendbeding. Hier eindigt de overeenkomst van rechtswege door beëindiging van de terbeschikkingstelling door de opdrachtgever.
- een overeenkomsten zonder uitzendbeding met uitsluiting van de loondoorbetalingsplicht. Hierdoor bestaat er geen recht op loondoorbetaling aan de flexwerker. Houdt hier wel de regels die gelden voor een oproepovereenkomsten in acht (4 dagen termijn).
- een overeenkomst met loondoorbetaling. De flexwerker heeft recht op doorbetaling van het loon.
Mocht je vragen hebben, kun je altijd contact met ons opnemen.